Pieterpad : Vorden - Zelhem (16km)

Wandelen in de achter hoek

Soms vallen dingen op z'n plaats ! Gisteren had Edith een afspraak in de buurt van Zelhem, en was ik vrij ! Qua tijd klopte eea ook nog, dus toog ik in de ochtend naar Vorden met de auto, en kon ik rond 16:00 worden opgehaald in Zelhem!

Een en ander is ook wel met het OV te doen, combinatie van trein en bus geloof ik, maar dat was niet aan de orde dus.

In Vorden parkeerde ik mijn auto bij het station, daar waar we de vorige keer gestopt waren. Deze etappe begint bij het Kasteel Vorden, dus ik moest nog een klein stukje lopen van de vorige etappe. Dat bleek nog maar een klein stukje te zijn, en toen ik daar aan kwam kon de etappe dus echt beginnen.

Je loopt rechts om het kasteel heen, waar je kunt zien dat eea zeer mooi is aangelegd. Ik kan me voorstellen wanneer alles tot bloei gekomen is het nog mooier is. Het doet nu nog een beetje kaal aan, maar dat zal over een maand al heel anders zijn.

Tussen akkers en stukjes bebossing vervolg ik deze etappe. Na een aantal km's over een verharde wegkom ik aan bij het huis ter Zelle, hier stop ik even voor een snelle lunch. Als ik verder loop kom ik langs een golfbaan, hier is het een drukte van belang. Logisch het is hartstikke lekker weer.

Ook gaat deze etappe weer over het erf van een boer. Dat is altijd leuk, hoeveel mensen zouden er per jaar over dit erf lopen ? Met bordjes laat de boer zien welke kant je op moet.

Niet snel daarna komt Zelhem in zicht, met een wat wijde boog loop je Zelhem in. Bij de kerk is het officiele eindpunt.  Dus daar stopt het voor mij vandaag. Bij de smoks, ga ik voor een cola light en een kippenrol salade (aanrader) de wifi is er snel en een stopcontact zit onder de tafel. Omdat ik mijn telefoon als GPS gebruikte, kon die wel weer wat 'lading' gebruiken. Even na 16:30 pikt Edith me op, en zit ook deze wandeldag er weer op.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.