Pieterpad : Holten - Laren (15 km)

Het moest er maar weer eens van komen

Ik begon dit Pieterpad ding vorig jaar met het idee om binnen een jaar alle etape's te lopen. Helaas gooide een virus infectie roet in het eten. Maar dat is inmiddels verleden tijd en we wandelen weer! Zo stond dan ook voor gisteren etappe 12 op de planning! Het was ook echt lekker wandelweer, lekker koud !Doordat ik  al in Deventer was, liep ik naar het station om daar de trein te pakking richting Holten

Koffietijd !
Vanaf het station in Holten, zou ik volgens de GPS met een boog om het centrum heenlopen, richting 'erve Zandvoort' . De bekende rood/witte aanwijzers leiden mij echter door het centrum van Holten. Iets waar je niet veel aan mist op 13 Oktober, in de zomer kan ik me voorstellen dat het hier zeker gezellig kan zijn.

De verandering van landschap valt direct op in vergelijking met de voorgaande etappe's. De sallandse heuvels zijn we echt wel over nu. Via een asfalt weg, passeer ik veel weilanden, en uiteindelijk steek ik de A1 over. Met het uitzicht op de zendmast te Markelo, loop ik richting het Schipbeek. Onderweg kom je her en der echte Pietpad Pleisterplaatsjes tegen. Koffie tegen een vrije gift, of een oude ijskast vol met lekker waar je iets kunt kopen.

De laatste kilometers van deze etappe loop je door/over het landgoed Verwolde. Met de bekende 'dikke boom' Het landgoed is zeker een bezichtiging waard! Het is erg mooi onderhouden! Via mooie slingerpaadjes door het bos loop je Laren binnen. Ik miste daar net de bus richting Deventer, wat de gelenheid bood tot het eten van kibbelingen bij de plaatselijke viskraam. Via de bus was ik ergens voor 15:00 weer in Deventer, het was een fijne wandeldag !

De tijd van het jaar, en ik denk ook het weer zorgden ervoor dat ik weinig andere lopers tegen kwam. Net voor Laren liep ik 2 andere wandelaars tegen het lijf die van Zuid naar Noord liepen. 

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.