Pieterpad: Hellendoorn - Holten (15km)

Winter-wonder-land , stormschade

Het moest er weer van komen. Na een tijdje niet gelopen te hebben, had ik ook wel echt weer zin. En het had gesneeuwd in de richting van Hellendoorn ! Ik besloot om met de auto richting Hellendoorn te rijden, en later met het OV terug te reizen naar het startpunt. In zwartsluis was de sneeuw niet blijven liggen, maar hier duidelijk wel ! Wat een gaaf gezicht !

Het startpunt in Hellendoorn is bij de Kerk. Al heel snel loop je via de nieuwbouw de bossen in, een GPS in de sneeuw is echt geen overbodige luxe, veel van de pieterpad route paaljes zijn onder gesneeuwd.

Net buiten Hellendoorn

Deze etappe is bekend om z'n vergezichten. Helder was het door het weer niet, maar zo gaaf..

Mistig, koud en nat..

Ook was het pad niet altijd vrij, recent is hier echt het een en ander nog omgewaaid....

Ik ben vandaag geen andere 'Pieterpadders'  tegen gekomen, de sneeuw was op sommige plaatsen nog on belopen. Deze etappe staat bekend om de vergezichten, maar sneeuw in het bos blijft onovertrefbaar. De etappe eindigt precies bij het station te Holten. Vanaf daar nam ik de trein naar Nijverdal (overstappen in Wierden!) en ben daarna naar mijn auto gewandeld. Hellendoorn en Nijverdal liggen zo ongeveer tegen elkaar aan !

Met het lopen naar het startpunt liep ik vandaag ongeveer 24 km volgens de GPS Door de vele plassen, hier en daar een omgewaaide boom, kon ik mijn gemiddelde van 5,0 km niet halen. Het is ook geen wedstrijd ;-)

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.