Pieterpad : Ommen - Hellendoorn (20km)

Uitkijktoren, eitjes en de naderende herfst

Wat een mooie dag was het gisteren ! Ideaal wandelweer voor de 10e etappe alweer. De laatste keer was ik tot Ommen (NS station) gekomen, dus parkeerde ik mijn auto in Zwolle, nam de trein naar Ommen, en kon vanaf daar gelijk beginnen. Al snel loopt de route via de buitenwijken van Ommen, richting de bossen buiten Ommen.

Nog net voor de bossen al weer een bekend Pieterpad punt. Op deze plek kun je een eitje eten tegen een vrije donatie. Ik was duidelijk te vroeg voor de eitjes, slechts lege eierdopjes lagen er nog:

De volgende highlight op deze etappe is de uitkijk toren op de Besthmenerberg bij Ommen. Wat een uitzicht ! Het was niet super helder maar de laaghangende 'mist'  gaf een schitterend effect tegen de randen van de bosranden aan.

Niet lang daarna volgt de beklimming van de Archemerberg. Ondanks de uitgebloeide heide nog steeds erg mooi. Als de heide bloeit moet het helemaal geweldig zijn. Ik ga hier zeker nog een keer naar toe.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.