Pieterpad : Hardenberg - Ommen (21 Km)

Bosmuisje, de Yoghurt verrassing en stuw bij Junne

Voor gisteren stond de negende etappe op het programma. Van Hardenberg naar Ommen. Deze etappe heb ik niet alleen gelopen, maar met m'n moeder! Ik reed met m'n auto alvast naar station Ommen. Stapte met m'n dalvrij kaart in de trein naar Hardenberg, waar ik om 10:30 had afgesproken met m'n moeder. Soms werkt een trein vertraging in je voordeel. Door een kleine vertraging in de treindienst, kon ik een treintje eerder pakken. Net voor 10 uur was ik al in Hardenberg. Ook mijn moeder was al vroeger in Hardenberg, dus konden we een half uur eerder starten dan gepland.

Door het centrum van de stad Hardenberg, liepen we al snel naar het startpunt van deze etappe (de oude vechtbrug). Via de randen van de buitenwijken van Hardenberg ben je al snel in het natuurreservaat de Rheezermaten. Als snel je loop via een volgend natuurreservaat Rheeze binnen. Daar ontdekten we al snel het enige nadeel van het wandelen op maandag. Alles zit dicht. Dus geen koffiestop! Een voordeel van wandelen op maandag, buiten het sezoen is dat het vrij rustig is. We zijn een paar Zuid-Noord wandelaars tegengekomen, en de fietspaden natuurlijk de gebruikelijke grijze golf (65+ ers met een e-bike)

Moeder en Moi

Net buiten Rheeze hielden we onze eerste echte stop. Vlakbij de afslag naar camping de Klashorst stond een zitje, en daar spotten we zwaar een paar bosmuisjes! Wild hoeft niet altijd groot te zijn. Na een korte stop liepen we verder.

Toen we het bos uitliepen, zag in de verte de koelbox staan! Bij een picknick bankje heeft de familie kremer uit Stegeren al een aantal jaren een koelbox staan, met daarin fris, water, toetjes en blokjes kaas voor Pieterpad wandelaars. Tegen een kleine vergoeding kun je daar het eea van gebruiken. Een erg leuk idee!

Toetjes en Fris !

Via het Benticksbosch was al snel de Junner Stuw in zicht. Erg leuk om een keer gezien te hebben. De vistrap die er als een bypas omheen gelegd is, is zeker het bekijken waard.

Vistrap

Van de 'grond' die is afgegraven voor het maken van de vistrap, is verderop een heuvel gemaakt : de waterschapsheuvel genoemd. Vanaf deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de vecht. 

Daarna duik je eigenlijk gelijk weer de bossen in. De omgeving hier is glooiend en afwisselend. Zo loop je ineens tegen een groot boeren bedrijf aan. Midden in het bos, zie je dan ineens weilanden liggen met veel melkvee staan. Ook had de boer een watertap kraantje gemaakt, vlakbij de waterdrink bak van z'n koeien.

Waterrr

Zig-zaggend over het spoor en door het bos, loop je al snel Ommen weer binnen. Bij de brug over de Vecht in Ommen was het einde van deze etappe. Iets voor vieren kwamen we daar aan. Vanaf daar is het een klein stukje naar het station. Daar stapten we in de Polo, en was ' wederom'  een geslaagde wandeldag ten einde. Volgende keer Ommen-Hellendoorn !

Op de GPS hebben we 24,3 Km gelopen. Deze hebben we aangzet op het startpunt van deze etappe en het eindpunt. Tijdens de etappe zijn we naar camping de Klashorst gelopen en we hebben de waterschapsheuvel bezocht. Dit was buiten de orginele route om. De gelogde afstand op de GPS was 24,3 kilometer. Inclusief stops en uitstapjes hebben we hier 6:00 uur en 37 seconden over gedaan.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.