Pieterpad : Coevorden - Hardenberg (19 km)

Boer Harrie, bewijzering

Aangezien ik de komende maand, veel moet werken, besloot ik ondanks de slechte vooruitzichten toch maar een etappe te gaan lopen. Coevorden - Hardenberg stond op het programma voor deze zondag!

Omdat ik graag richting mijn auto loop, parkeerde ik mijn auto bij het station in Hardenberg, om vanaf daar met de trein naar het station in Coevorden te reizen, wat toevallig ook het startpunt is van deze etappe.

Bij het station in Coevorden aangekomen, kon er gestart worden. Omdat mijn moeder wat problemen had met haar GPS heb ik deze meegenomen om eens te kijken hoe een en ander wordt geregisteerd. Na dat de GPS een 'fix' had ben ik gestart. Coevorden loop je vrij snel uit. Ik had al gehoord, dat de route in de komende etappe's slecht zijn aangegeven. Dat klopt voor deze etappe zeker. Zonder boekje of GPS ga je deze etappe niet foutloos lopen. Maar gelukkig deed m'n GPS z'n werk, dus daar geen problemen. Een paar km buiten Coevorden, staat die dan... De koelkast van Boer Harrie... Inmiddels legendarisch op het Pieterpad. In deze koelkast staat een waterkoker, koffie, thee en koekje en kun je dus een lekker bakje koffie zetten. Zeer welkom na een uurtje lopen!

Boer Harrie rules

Via een aantal kleine plaatsjes/gehuchtjes loop je daarna Gramsbergen binnen. Wat een leuk plaatsje is dit ! Veel kroegjes en een gezellig centrum. Net buiten Gramsbergen was dan de eerste regenbui. Ik heb even kort geschuild onder een boom, en kon daarna weer verder wandelen. Wat is buienradar een fijne app voor wandelaars.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.