Pieterpad : Sleen - Coevorden (20 km)

Memories

Eergisteren ben ik van Sleen naar Coevorden gelopen. Op 22-6-2002 heb ik deze etappe ook al eens gelopen. De vorige etappe liep ik ook al eens, maar ik zag weinig herkennings punten. Tijdens deze etappe herkende ik wel het een en ander!

Deze keer heb ik mijn auto niet naar het eindpunt gereden, maar bij de kerk in Sleen geparkeerd, en vanaf daar de route weer opgepakt.  Met de GPS op de telefoon en het boekje in de hand, zie ik al gelijk de eerste wijziging. Waar het boekje 5e druk (1999) je via Sleen, langs het Emmerzand stuurt, stuurt de GPS me, via de Zwallings richting Holsloot. Dit verklaart gelijk de km verschil tussen het boekje en de GPS route.

Waar de vorige etappe vooral door het bos gaat, is dit een etappe die voornamelijk langs velden vol met 'landbouw'  en weilanden gaat. Via Holsloot loop je naar Den Hool, dan over het spoor richting De Haar, en dan Dalerveen.

Koffietijd!!

Vanaf Dalerveen is het richting Coevorden. Ook hier een verschil met mijn pieterpad boekje. Je loopt Coevorden best leuk binnen, het is even een saai stuk langs het Stieltjes kanaal, maar daarna ga je via het van Heutsz Park, langs de gracht richting het station in Coevorden. 

Daar aangekomen kon ik de route naar mijn auto in Sleen aanvaarden ;-) Dat heb ik gedaan door de trein te nemen naar Emmen, en vanaf daar met de bus (21) naar Sleen te gaan. eea sluit niet heel lekker op elkaar aan, maar het station in Emmen heeft een Domino Pizza! Helemaal goed

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.