Pieterpad : Schoonloo - Sleen (22km)

Oplopen met John

Gisteren was het tijd voor de etappe no 6. Ik reed met m'n auto naar Sleen, parkeerde deze bij de kerk in Sleen, en nam de bus (Qbuzz lijn 21) richting Schoonloo. De buschauffeur wilde van alles weten over het Pieterpad, en vertelde me over de vele wandelaars die hij her en der vervoerde.

Aangekomen in Schoonloo, zag ik dat cafe Hegeman nog niet geopend was, dus besloot gelijk maar te gaan lopen. Al heel snel loop je via de weilanden de bossen in. Dat is trouwens zeer aangenaam met dit weer ! Toen ik het bos weer uit liep, gaf mijn kaartje een koffie stop aan bij 'De Wenning' . Dit is een biologische boederij, waar de eigenaren, een soort vanzelf zelf bediening koffie en thee stop ter beschikking stellen. Je kunt er zelf naar het toilet!

Self-Service Love-it

Na een korte stop, ben ik weer door gelopen, en werd mijn route wederom geblokkeerd door een grote oer-ossen. Dat werd dus omlopen. Gelukkig gaf de GPS op mijn telefoon een semi verhard pad aan waar ik om kon lopen, want de rest was nogal moerassig. 

Wegversperring!

Onderweg trof ik op een bankje een andere Pieterpad wandelaar aan. Zijn naar was John, hij kwam uit Venlo, en had de respectabele leeftijd van 77! John had het verharde pad niet kunnen vinden, en was tot aan zijn schenen nat. Gelukkig had hij droge sokken bij zich, en we besloten samen verder gelopen.

John vertelde mij dat hij in 2011 de Camino gelopen had! We hadden dus gesprekstof genoeg. De vorige etappe was ik in Rolde al tegen een camino paaltje richting hasselt(OV)  aangelopen, en nu melde de Camino zich alweer..

Via landweggetjes lopen we uit de bossen richting Sleen, waar ik bij mijn auto afscheid neem van John. Hij loopt nog drie dagen door, overnacht in Sleen en heeft als eindpunt Ommen (respect!)

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.