Wandeldag 4

hola pamplona

Voor vandaag staat er 15 km op het programma. Voor Pamplona moet je namelijk even de tijd nemen. ik was hier twee jaar geleden al eens, en wow wat een mooie bijzondere stad.

Ik heb vandaag het grootste gedeelte alleen gelopen. Wat doet dit goed. ik loop via kleine dorpjes over hele smalle paadjes. Iedere bocht ruikt weer anders. ik loop door bergen vol met rode, blauwe witte en gele bloemen. Overal ruikt het anders. Na ee tijdje weet ik als een bocht omga wat de kleur van de bloemen is. (met de soorten ben in onbekend ;-))

Al vroeg ben ik in Pamplona, waar langzaam maar zeker steeds meer bekenden binnen druppellen. s ávonds eet ik in de stad met de maastrichtse stads archeloog Gilbert, en z´n Franse wandelmaatje. Pamplona rules...

Slapen doe ik in Paderhorn, een duitse herberg. Wat een lieve mensen hier. Inschrijven gebeurd met een glaasje jus ´d orange, en je kleren worden voor je gewassen.  ook kun je hier ontbijten voor een euro, en voor de Nederlanders is er natuurlijk een glaasje melk.

drie reacties

mama - 12-06-’09 16:06

leuk om weer een stukje van je belevenissen te lezen,je volgende boek wordt een gids met bloemen en planten neem ik aan.veel plezier verder en onze hartelijke groeten.

Dokkermert - 12-06-’09 19:16

Hé Jan, dat jij nog eens over de bloemetjes (en de bijtjes) ging vertellen! Als ik lees loop ik helemaal met je mee! Ultreïa – Suseïa

Jan - 14-06-’09 13:20

Hee Borculoernees! Man ik begin zelfs helemaal buiten de paden te wandelen!

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.