Pieterpad : Gasteren - Schoonloo (25km)

Over de heide, langs verlaten sporen

Het beginpunt op deze zondag was dus Gasteren. Ik reed eerst m'n auto naar Schoonloo (het eindpunt) Dronk koffie bij Cafe restaurant Hegeman, en pakte dus bus van 11:10 richting Assen (Op zondag is er een 2 uur dienstregeling) Vanaf Assen kun je met een klein busje op Zondag richting Gasteren, waar ik even voor 12:00 aan kwam.

Via de weilanden loop je al snel Gasteren uit. Net voor het Balloerveld, stond een snackcar, en ik heb daar even gelunched. De zon begon inmiddels stevig te schijnen. Het Balloerveld, was vroeger een militair oefenterein, en in 1992 was ik hier voor een bivak (dienstplicht) Het is een groot heideveld, met witte zandpaden, en het was zowaar even bikkelen met de zon hoog aan de hemel. Het gezoem van de bijen is geweldig als je hier zo loopt. 

Na de open vlakte volgt de schaduw, onder de bomen loop je Rolde binnen, en eindigt de etappe Zuidlaren-Rolde.

Verlaten sporen...

Vanaf Rolde, loop je een heel stuk over de oude spoorlijn Rolde-Schoonloo. Dit gedeelte loopt erg fijn, grotendeels in de schaduw, wat best lekker was, gezien het weer en het tijdstip. Een groot gedeelte van deze etappe, loopt vanaf dan door de bossen. Omdt ik wederom laat liep, was het lekker rustig in het bos. op het eind van de middag liep ik dan ook Schoonloo binnen. 

Binnen 24 uur liep ik twee etappe's. (totaal 36km) Ik kon dat best voelen, maar had niet het gevoel dat ik niet meer verder zou kunnen. Het is opvallend hoe snel je conditie ophoog gaat door het heel regelmatig wandelen. Volgende etappe Schoonloo-Sleen

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.