Pieterpad : Groningen - Zuidlaren (21km)

Sloten vol met voorn, paarden, koeien en pizza

Gisteren was het tijd voor etappe no. 3. Deze liep ik samen met Wim. Na een croisantje en koffie in Zwartsluis, reden met mijn auto naar Zuidlaren (het eindpunt) en namen vanaf daar de bus richting Groningen Centraal. (het beginpunt) van deze etappe. Het voordeel daarvan is, dat je naar je auto toeloopt, neer kunt ploffen en rustig naar huis kunt rijden als je aankomt.

Aangekomen in Groningen hebben we gelunched bij de Julia's op het station. Daarna zijn we Groningen uitlopen via het Hoornse diep, welke later overgaat in het Noord-Willemskanaal. Al snel liepen we Haren binnen. Hier zat het eerste verschil tussen mijn oude Pieterpad boekje en de GPS route. Waar het Pieterpad boekje je bijna naast de A28 laat lopen, loopt de GPS route iets verder Langs de dorp rand van Haren, langs een breede sloot, door de Wolddeelen. De sloten zitten vol met kleine en grote voorn, die in grote scholen voorbij trekken.

Daarna liepen we hoog over het opstel terein van Nedtrain bij Onnen, over de sporen,

Brug over emplacement

richting het beboste gedeelte Appelbergen. Daar hielden we kort pauze, midden in het bos. Langs het Noordlaarder bos, liepen we door de weilanden, richting Zuidlaren. Daar aangekomen gooiden we onze rugzakken in de auto en trakteerden ons zelf op een pizza en een paar Raddlers bij de plaatselijke italiaan.

twee reacties

Saskia - 06-06-’15 01:29

Dit spoorviaduct is 3 km van mijn huis en zit in mijn favoriete hardlooprondje. Mochr je ooit de route nogmaals lopen ben je welkom voor koffie of lunch. Je geeft maar een seintje

Jan Brummel - 08-06-’15 19:28

Hoe aardig ! Eerst weer beter worden ;-) Wandelze !

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.