Pieterpad : van Winsum naar Groningen (18km)

Door weilanden, en langs/over kanalen

Gisteren starte ik in Winsum, voor de tweede etappe van het Pieterpad. Ik had besloten wat later te vertrekken omdat het voor 12 uur nogal druk is met wandelaars. Ik parkeerde mijn auto weer bij het station in Winsum, en liep vanaf daar naar het startpunt : Herberg de gouden karper.

Langs het water, en via de sportvelden liep ik Winsum uit, om vervolgens letterlijk door de weilanden, richting het Reitdiep te lopen. Van het vele wateroverlast elders in Nederland was hier niets te merken. Het waaide lekker, met veel perioden met stevige zon. 

Door de weilanden

Ik loop zelf met een oudere versie van het 'Pieterpad deel I boekje' en heb de nieuwe route op GPS bij me. Hier zit een verschil tussen. De 'nieuwe'  GPS route laat je niet door Garnwerd lopen, en dat is best zonde. Het is klein terp dorpje, met klinkerstraatje en een oud kerkje.

Brug voor Granwerd

Via Granwerd, liep ik door de weilanden, met deze keer veeteelt en geen landbouw, naar Oostum. Hier staat op een terp weer een klein oud kerkje. Daarna was het weer door de weilanden, het Reitdiep over, richting het Van Starkenborgkanaal.

De brug over het van Starkenborgkanaal, is een draaibrug en ging net open toen ik er voor stond, best een gaaf gezicht.

Via het park Selwerd loop je nu heel mooi Groningen binnen. Ik had een Grolsch Stender momentje in het park (Noorderplantsoen) en liep volgens de route via de Groningse grachten naar het Centraal Station, wat het eindpunt is van etappe 2.

Morgen (woensdag 30-7) staat de 3e etappe op het programma (Groningen-Zuidlaren) deze loop ik niet alleen. Daarna is het bedoeling om een aantal etappe's te gaan combineren en 2 of 3 dagen te gaan lopen

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.