Pieterpad : van Pieterburen naar Winsum (11 km)

En we zijn begonnen

Een aantal maanden geleden had ik me voorgenomen om het Pieterpad te gaan lopen. Jaren geleden had ik dat ook al eens gedaan, verspreid over 4 jaar, maar deze keer wil het ik sneller doen. Ik las verhalen van mensen die het in een keer gelopen hebben, dan schijn je het in 19 dagen te kunnen lopen. Dat is voor nu geen optie dus... eerst maar eens beginnen met etappe 1.

Oorspronkelijk had ik het idee om de eerste twee etappe's te combineren. Het verre noorden is toch een eind reizen, en de 11 km van de eerste en de 18 van de tweede maken nog net geen 30 km dus dat is prima te doen.

Helaas had ik een wat trage start, en om toch 'gestart' te zijn, heb ik het gehouden bij de eerste etappe. Ik reed met auto naar het station bij Winsum, en pakte met nog een heel aantal andere wandelaars de BUS 68 Richting Pieterburen. Bij de halte Pieterplein zijn we uitgestapt en dus begonnen.

Groningen heeft absoluut zijn charme. In de verschillende wandelblogs lees je over de saaie eerste etappes, maar dat is van de eerste zeker niet waar. Groningen is de groentekraam van Nederland. Heel veel landbouw, en relatief gezien weinig vee. Via Pieterburen loop ik vlot naar Eenum. Ik loop een stukje om, maar kom het plaatsje binnen volgens de route. Hier loop ik langs de in het boekje genoemde Mosterd- en Azijnmakerij Abaham. Onderweg kom ik dit nog tegen hoe leuk :

Vanaf Eenrum is het maar een klein stukje naar Mensingeweer. 

Vanaf nu loop je langs het water (loopdiep) totdat deze aansluit op het Winsumerdiep. Vanaf hier is nog een paar km naar het centrum van Winsum. Omdat het nog vroeg was, heb ik Winsum verder nog even bekeken, om daarna richting het station te gaan om de Polo weer op te zoeken.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.