Wandelen in de weerribben

Soms moet je gewoon beginnen

Het wandelen was alweer uit me gesleten. Na de Camino in 2009, een paar weekendhike wandelingen in dat zelfde jaar en 2010, was het gewoon weer tijd.

Dus toog ik twee weken geleden naar de Vrijbuiter in Roden, voor een paar nieuwe Meindl's. Ik ben begonnen deze voorzichtig in te lopen, in de week daarna. Kleine stukjes (max 5km) 

De wandelplannen zijn iig alweer daar. Ik wil dit jaar weer beginnen met het Pieterpad. Ik heb de meeste etappe's al wel gelopen, alleen of met anderen. Maar deze keer wil ik bovenaan (Pieterburen)  beginnen, en onderaan eindigen (St. Pieter). Ik zal het Pieterpad niet in een keer gaan lopen, maar ik wil het wel op volgorde lopen.

Vandaag liep ik een 18 km lange route door de Weerribben, op de GPS De GPX file haalde ik hier weg. 

Ik kwam erachter dat m'n Meindl's prima voldoen, en ook mijn oude vertrouwde GPS Garmin 60Cx me nog steeds niet in de steek laat. De nieuwere Garmins schijnen vooral sneller te zijn, maar deze is altijd nog sneller als ik loop.

Een groot gedeelte van deze route gaat over en langs fietspaden. Je looopt dus vrij veel op de verharde weg. 

Deze 18 km viel me eigenlijk best mee. Ik had het gevoel dat ik makkelijk nog zo'n stuk lopen kon. Ervaringen uit het verleden leerden me dat dit niet altijd slim is, dus laten we het erbij... for now that is...

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.