Wandeldag 35

En dan Santiago..

Ik ben sinds eergisteren (zondag) in Santiago. Ik ben zoals getipt, s´nachts al gaan wandelen, en liep helemaal alleen door de bossen, naar een nat en mistig Santiago.
Langzaam , ben ik richting de Kathedraal gelopen. Op zondag is het daar erg druk, heel  veel toeristen. Onderweg kom je natuurlijk de nodige bekenden tegen. Net voor 12:00 was ik daar, en het was super vol. Als je dan als Pelgrim compleet bepakt binnenloopt, en een pater? stuur toeristen aan de kant, omdat je voor gaat, maakt dat indruk. ´Fijn dat je er bent´ zegt hij in het duits. Voor ik het weet zit ik op m´n knieen tegenover een duitse pater, die in een klein hokje zit.
´Ik heb geen idee wat ik nu zeggen moet´, zeg ik...´ Niks als je niet wilt zegt hij.´ We praten wat terwijl hij m´n handen vast houdt, dit is zo vreemd. De hele mis verloopt daarna in een soort roes voor mij. Als de enorme ´pot´ met wierrook over ons heen zweeft, besef ik pas echt dat ik er er ben.
Na de mis, zoek ik een slaapplek. Daarna terug naar de Cathedraal. Sally vliegt me om de nek, ik had haar al dagen gemist. Ook Rachel en Pascal kom ik tegen.
s´avonds spreken we af met een grote groep pelgrims om te gaan eten. We feesten tot het licht wordt, om 6:00 ga ik slapen. Ik ben een uurtje of 30 wakker nu, en totaal niet moe.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.