1e wandeldag!

rustig beginnen...

geniet van de Pyrieneen was me verteld! Dat heb ik dus maar gedaan. Na het laatste ontbijtje bij Tim, en veel te veel koffie gaan wandelen. Rugzak op, stokken mee en op pad. Na 8 km vanuit St Pied de Port komt de eerste ´auberge´ in zicht. Ik had een tip gekregen, om indien mogelijk hier een nachtje te blijven.

Dat heb ik dus maar gedaan, en het was super leuk. Een geweldig uitzicht heb je hier, je kijkt 800 meter naar beneden zo het dal in. Je hebt hier enorme adelaars die op de luchtstroom hun rondjes draaien. Een groots gezicht. s´avonds hier mijn eerste pelgrims maal genoten. Wat een sfeer zeg. Allemaal lange banken, en grote tafels waarop het eten wordt voorgeschoteld. Een soort van aardappelsoep vooral, en daarna draadjes vlees, met witte bonen. En taart na. De sfeer is heel bijzonder, je zit hier met Fransen, Duitsers, Nederlandsers en een Braziliaan aan tafel. En iedereen praat met elkaar. Sommige mensen zijn al maanden op weg. En hebben er soms al wel 2000 km opzitten.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.