Wandeldag 29

Vega de Valcarco -) Fonfria

Vandaag dan de O Cebreiro ! Ik ontbijt eerst even goed, en ga daarna op pad. Het is lekker koel nog. Na een uurtje bereik ik Ruitelan, de voet van de berg.. Ik stop hier niet want wil eerst een stuk omhoog. De klim is erg steil maar heel goed te doen. Binnen een uurtje zit ik aan de koffie La Faba. Dit viel erg mee. ik kom hier een Nederlands stel tegen, dat met een karretje loopt. Zij liepen de Camino 7 jaar geleden al, en vertellen hoe alles al veranderd is. het tweede stuk lopen ze voor me, en ze hebben de verkeerde route genomen. door hun karretje, moeten ze de fiets route nemen (over de weg) De arme man komt haast niet meer vooruit. Een paar sportieve Franden helpen hem, en duwen het karretje over de stenen omhoog. In La laguna is het tijd voor een koud drankje. Het laatste stuk naar O cebreiro is makkelijk. Lang niet zo stijl en het waait lekker. In o Cebreiro is het een drukte van belang. De barretjes zitten propvol. Hier wordt een Spaanse wielren club bevoorraad. Ik koop wat te eten en loop snel verder. s´Avonds slaap ik in een herberg in Fonfria, later komen Pascal en Rachel(can) er ook bij. We eten in de herberg met iedereen tegelijk, en doen s´avonds een klein rondje door het plaatsje. Als we het touw aan de kerkklok zien hangen kunnen we het niet laten.. We luiden de klokken. Hier en daar gaat een lampje aan, maar ook weer uit ;-) Speel kwartier is voor bij. Het is 9:25 we moeten naar bed.

Eén reactie

steunpunt Jel (E-mail ) - 08-07-’09 22:30

Steunpunt Jel voelt zich totaal overbodig! Jan je weet ‘t, als je O Cebreiro hebt gehad is Santiago nog maar een peuleschil! Alvast een super tip: probeer de dag dat je aankomt (en de mis van 12 uur wilt halen en er dus om 11 uur moet zitten;) ‘s nachts te starten, zo’n 15/20 km daarvoor. Het wandelen in het donker door het laatste bos geeft een extra speciaal gevoel als je weet dat je er bijna bent.. (ik heb urenlang met kippevel gelopen). Maar voor nu: recht zo die gaat! volle kracht vooruit maar niet te snel hoor, geniet nog even heel hard! X

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.