Wandeldag 26

Rabanal de Camino -) Molinaseca

De bergen zijn hier zo anders dan in de Pyrieneen.. Hier is veel meer groen. Wilde orchideen, en overal is water. De schaduwzijden van de bergen zijn bedekt met heide.

Om 7:00 ben ik weer in de benen. Dit Hostal serveert al ontbijt vanaf 7:00, dus de koffie is vroeg vandaag. Na een dik uur loop ik Foncebadon binnen. Dit hele dorp is een bouwval. De twee herbergen zijn de enige gebouwen die de status bouwval niet hebben. Wel wordt hier veel opgeknapt. Er is alleen nog niet gek veel af ;-) Ik koop 1,5 liter koud water, een banaan een een kiwi en loop verder.

De paden zijn erg slecht deze route. Ze bestaan uit grote scherpe keien. Je moet echt goed uitkijken waar je loopt hier. Bij het Cruz de Ferro eet ik m´n fruit op. Hier stoppen veel autobussen, om naar het kruis te kijken, en om pelgrims te spotten. Een lading bejaarde Duitse dames, snapt dat ik Duits spreek en versta, en willen van alles weten.

Waar ik ben begonnen, hoeveel m´n rugzak weegt, wat er allemaal in zit.. Als ze me vragen of ik getrouwd ben, is het duidelijk tijd om te gaan. Om 10:30 ben ik in Manjarin. Een erg bijzondere herberg. Hier is net als in San Bol ook alleen water, en geen stroom. Veel ´alternatieve´ Pelgrims slapen hier.

twee reacties

mama - 07-07-’09 08:29

jan,die bejaarde duitse dames hebben vast nog leuke dochters thuis.groetjes uit nunspeet

dokkemert - 07-07-’09 21:49

Hi Jean ! Hoe is het met jouw baard dan ? Toch wel even een update van de foto als bewijs. Hoe is het met de spiritualiteit dan ? Al visioenen gehad ? Hoe is het met de steen in je rugzak ?

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.