Wandeldag 15 II

´Vergeet San Bol niet´!

Na de verhalen en foto´s van Jel wilde ik San bol wel eens meemaken. Sanbol is de naam van een spring. Een bron waar het water uit eigen kracht omhoog komt. Precies hierboven op is een alternatieve herberg gebouwd. Verder is er niets. Het ligt in een mini dal midden op de hoogvlakte. De wind waait er altijd hoog overheen. Er is geen wc, geen douche, geen stroom.

Deze herberg heeft nogal een naam op de Camino. Hier kon altijd alles, waren geen bed of opsta tijden, en werden behoorlijke feesten gegeven. Dat alles is niet meer. De lokale Alcade heeft ingegrepen, de twee Italianen die de boel runden, zijn er niet meer, en de boel wordt nu gerunt door een Duitse man.

Tommy en Deen (Korea) zijn voor, en gaan mee! Als ik aankom zie ik Jean uit Duitsland ook al zitten, Verder zijn er twee Japanners en nog een Koreaanse jongen.

De sfeer is super, er wordt gekookt op een gasbrander, en we drinken rode wijn. Je hoort hier alleen de wind boven je, en verder niets. Het is vandaag de langste dag, en er is geen maan. Door het weinige restlicht zie je heel veel sterren. De laatste keer dat ik zoiets zag, was in 2000 in Australie... Midden in de woestijn ver weg van alles

twee reacties

steunpunt Jel (E-mail ) - 23-06-’09 23:22

He jij daar op de meseta’s! Lachen op de foto! Pelgrim zijn is fijn! En geen feestjes meer op Sanbol?! Wat een vreselijk gemis! Wel super dat je daar zo’n mooi zicht op de hemel had. Ben benieuwd wat m’n 2 italiaanse vrinden nu aan ‘t uitspoken zijn;)
Ben je nederlandse Eva (blond lang haar) al tegen gekomen? Jij gaat in ieder geval goed! Op naar Leon! X

dokkemert - 23-06-’09 23:42

He Jean le man,

Hij gaat goed man! Supergaaf om je tocht te volgen. Is het nog een beetje gezellig zo met je zelf? Mooi hé zo’n paar daagjes alleen wandelen hé.
Hou vol en geniet!
Groet, ook van Jelmer en Sis

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.