Wandeldag 10

Logrono -) Najera

Vanzelfsprekend ben ik voor 7 uur al weer op pad ;-) Het heeft wat om sóchtends vroeg door een stad te lopen die wakker word. Het is akkelig rustig op straat. De eerste terassjes worden opgebouwd, en schoongemaakt. Verkeer is er nog  niet veel. De eerste pelgrims lopen al voor me. Ook deze stad loop je mooi uit. Naast Logorno licht een stuwmeer, en daar loop je helemaal langs. Overal zijn watertappuntjes en bankjes neer gezet.

Onderweg haal ik een stempel bij Marcelino Lobatio. Deze oude baas geeft op een eigen stempelpunt een eigen stempel, en je hoort die gewoon in je paspoort te hebben. Naast een stempel heeft hij een enorme schaal koekjes en appels naast hem staan. Super welkom want ik heb nog niet ontbeten. Op naar Navarette!

In Navarette aangekomen, begint het ineens erg te waaien. Kortom teken om te gaan ontbijten! Dat doe ik daar bij de plaatselijke herberg. Langzaam druppellen de eerste pelgrims ook daar weer binnen. Ik ga snel verder, want er staat dik 30 km op mijn planning voor vandaag. In een duits convooi rammen we naar Najera. We lopen door de wijnvelden, en overal hoor je water stromen. Om de wijnranken van water te voorzien is er een heel systeem aangelegd, van betonnen (open) goten waar water door heen gepompt wordt. Beneden wordt dit opgevangen, en daarna weer naar een basin naar boven gepompt. Heel slim bedacht.

Het weer zit erg mee nu. De wind is gaan liggen, en het is bewolkt. Echt wandelweer. Ik neem op deze route de afslag Ventosa. het is een paar km om, maar hier kun je lekker lunchen volgens de verhalen. Dat klopt dus ;-) Om 16:00 kom ik aan in Najera!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.