Wandeldag 7

´buiten de paden´

´Nim die linker seite Jan´ zei Pater Peter, ´das ist nür ein weinig schwerer aber schoner´ Starten vanaf Ayegui, is wel appart.. Je komt dan namelijk al heel snel langs Iraxe, hier bevindt zich naast een waterpunt ook een punt waar je wijn kunt tappen als pelgrim. Zo gebeurde het dus dat Jan om 7:05 al aan de rode wijn zat. (in de ochtend) Als we weglopen bij Iraxe, zie ik wat Peter Pater bedoeld. Er is nog een route...

Terwijl de hele meute rechtsaf buigt, ga ik naar links. Twee uur lang loop ik alleen door smalle paadjes, door de heuvels. hele wolken van vlinders schrikken op als ik voorbij kom. Hier is het echt heel erg rustig. Zelfs vogels vliegen niet direct weg als je voorbij komt, maar hoppen een tijdje voor je uit. Erg gaaf.

Na twee uurtjes kom ik dus weer op de hoofdroute. Deze loopt door de wijnvelden van de Navarra. De hemel is strak blauw en de zon doet haar werk. op de weinige schaduwplekjes zie je pelgrims liggen of zitten. Het is erg heet nu. 10 km later duikt er ineens een bos op. Hier is door de hoge bomen, veel schaduw en het dus lekker koel. Op een gegeven moment liggen hier wel 100 Pelgrims. Na de gebruikelijke groetenen een korte pauze ga ik weer verder. Even later loop ik Los Arcos binnen, ik koop wat fruit voor morgen en gedroogde abrikozen. Daarna op zoek naar een bed!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om SPAM te voorkomen, wordt deze ietwat domme vraag gesteld
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.