Once..

17
09
2010

Ik had em gemist. Ik probeer altijd redelijk te volgen wat voor films er uitkomen, ook in het ' alternatieve'  circuit, maar dit juweeltje was me ontgaan. Once is een Ierse muziek film die al 2006 uit kwam. De film staat te boek als moderne musical, maar ik zou het liever een muziek film noemen. Bij een musical heb je altijd van die scene's dat ze tegen elkaar aan gaan lopen zingen, en dat is hier niet zo. Na het zien van deze film, heb ik een aantal recenties gelezen, en zoals 'vaak' zijn deze te verschillend. Op filmtotaal.nl beschreven ze het mijns inziens het best: Het laatste wat je van een musical verwacht is realisme. In het echte leven barsten mensen nu eenmaal zelden spontaan uit in zang en dans, hoe leuk dat ook zou zijn. Toch is Once dat mythische schepsel: een realistische musical, een film waarin al het gezang en alle muziek natuurlijk en organisch aanvoelt. Het zijn dan ook geen typische musicalliedjes: hier geen bombast, synchroondansen of grootse orkestraties. Het zijn singer-songwriterliedjes, geschreven door hoofdrolspeler Glen Hansard, zanger en gitarist van de band The Frames.

Twijfel je nog ? Op filmtotaal.nl kun je de hele recentie lezen!

Redenen om iets niet te doen...

14
07
2010

En toen was het warm... een weekje zonder hardlopen gaat best. Het is bijna nooit langer dan een week echt warm in ons kikkerlandje. De tweede week kwam, de derde is alweer hier. Ik  ontdekte dat hardlopen bij temperaturen boven de 25 graden erg zwaar is... Op deze en deze sites kwam ik nog wel wat tips tegen, of ik er wat aan had hoor je nog.

Op dit moment heb ik mijn tijd en tempo op de hardloopband in de sportschool opgeschroeft. (Mijn sportschool heeft een koele lucht ventilatortje op de loopband)  Het is best grappig om te zien dat ik in het begin net de 8,5 km/h 10 min. vol kon houden, en nu 13 km/h kan rennen gedurende een minuut of 8.

Toch mis ik het rennen buiten. Zo s'avonds hier door de weilanden, of over de dijk lopen is toch heel lekker. Ik ga het iig van de week weer oppakken, als het echt heel warm is, gaan we gewoon in tempo naar beneden.

Van jogger naar loper

11
04
2010

Het gaat in fase's. Ik had het al gelezen in het artikel van Petra Kruijt in Start to Run. Naast dat je langzaam je conditie opbouwt, ga je ook qua kleding om. Ik ben begonnen als jogger. Dus een oude joggingbroek (eind jaren 90) en een versleten New Balance shirtje, met daaroverheen een sweater.

Wat je wilt voorkomen, is dat je er heel profesioneel uitziet, maar na 3 minuten al aan de beademing moet. Tenminste ik wel.. Het enige waar ik al heel snel achter kwam is dat demping van je schoenen, heel belangrijk is. (Helemaal als je gewicht 3 digits bevat). Maar sinds een tijdje loop ook ik in tights. Dat zit lekker strak om je benen, en loopt veel lekkerder. Ik loop nog wel in oude t-shirts en m'n sweater, maar hee je moet ook niet te snel willen.

Zondagochtend

07
03
2010

Geen excuus meer om binnen te blijven. De thermometer geeft 2 graden aan (in de schaduw) maar de lucht is blauw, en het ruikt lekker buiten.

Leuk linkje

virtueel vliegtuig spotten!

31
01
2010

Op deze website kun je live de vluchten over Nederland volgen! Het is een beetje hetzelfde als de teletekst aankomst/vertrek vliegtuigjes volgen alleen leuker !

Evy vs. Renate

08
01
2010

Ergens na de zomer vorig jaar, ben ik begonnen met hardlopen. Nu heb ik voor zoiets altijd iets motiverends nodig, en via Andrea, van koenenandrea vond ik Evy. Zoals al eerder geschreven, is Evy een Belgische presentatrice, die een hardloop podcast presenteerde, iets dat heel goed hielp bij mij. In December 2009 loop ik vlot 5km achter elkaar, het heeft dus gewerkt. Nu is het me te koud en glad, dus beperk ik me tot het lopen op een loopband. Toch lijkt het me leuk om straks verder te gaan lopen. Er is een vervolg serie van 5 naar 10 km.

Nu is daar ineens Renate Wennemars. Via 'Dutchrunners', heeft ze ook twee series van podcasts gemaakt, om ons te helpen met het hardlopen. Ik snap dat ook best. Erben is gestopt, RTL Travel is al bezet, en  de kinderen zijn groot genoeg om er wat bij te gaan doen. 

Maar dan nu het dilema.. Loop ik met Evy, de schattig pratende belgische, of kies ik voor provincie genote Renate Wennemars ? Keuzes, keuzes...

Fijne Kerstdagen allemaal !

24
12
2009

Kabouter Wesley

Voor wie em nog niet kent!

19
12
2009

Doodlejump

iphone game

14
11
2009

Een hype van de laatste weken is DoodleJump. Met DoodleJump moet je op plankjes springen en zo jezelf omhoog werken.  Het poppetje springt zelf en je moet hem heen en weer bewegen door je iPhone te bewegen. Onderweg kan je op veren springen, hoedjes of een jetpack bemachtigen en omhoog vliegen, door plankjes heen vallen, ontploffende plankjes, tegenstanders en zo kan je nog even door gaan. Ook is een functie ingebouwd om je highscore te tweeten. Doodle Jump is hier te downloaden.

Humor!

;-)

06
11
2009

Got Talent...

09
10
2009

Via nichtje Edith, kreeg ik over hyves een link naar het volgende filmpje: www.youtube.com Het is de winnaar van Ukraine Got Talent, en laat zien wat oorlog doet, in een geniale zand animatie.

Hardlopen

met Evy Gruyaert

27
09
2009

Via Andrea van www.koenenandrea.nl kwam ik terecht bij de podcasts van Evy Gruyaert. Evy is een Belgische dame die via onze Belgische omroep, een serie podcasts heeft gemaakt, waarmee je binnen 10 weken 5 kilometer zou moeten kunnen lopen. Of het gaat werken weet ik niet, maar het werkt erg motiverend in ieder geval.

Die Belgische vrouwen stemmen hebben gewoon wat. Op de een of andere manier luister je daar wel naar. Dat moet ook de reden zijn, dat het merendeel van de Nederlandse mannen, een vlaamse vrouwen stem, als navigatie stem, voor de TomTom kiest!

Evy wisselt muziek af, met bemoedigend commentaar ' Ik ben fier op u' , enne 'we bijna op de helft' . Ook vertelt ze wanneer je wandelen mag, en weer mag gaan rennen .

Voor de Podcasts moet je even zoeken, maar ze zijn te vinden !

Dagje Rotterdam

Bavaria City Racing

16
08
2009

Vandaag naar Bavaria City Racing geweest. Als VIP van Bavaria, dat dan weer wel. Veel Iphone' s, en mensen in witte broeken gezien. Gordon en JP waren er ook.

Gordo en JP

Spektakel op brug !

Mooi blauw is niet lelijk !

;-)

0,0 Km...

12
08
2009

Remote

Geniale Iphone applicatie

09
05
2009

Via m'n kleine broertje uiteindelijk op m'n Iphone gezet. De ' Remote'  applicatie. Hiermee kun je Itunes, bedienen vanaf je Iphone of Ipod (wifi). De hoesjes krijg je keurig in beeld, en je bedient je Itunes net zo als je Ipod.. Kosten : 0,oo euro