Pieterpad : Ommen - Hellendoorn (20km)

Uitkijktoren, eitjes en de naderende herfst

29
10
2014

Wat een mooie dag was het gisteren ! Ideaal wandelweer voor de 10e etappe alweer. De laatste keer was ik tot Ommen (NS station) gekomen, dus parkeerde ik mijn auto in Zwolle, nam de trein naar Ommen, en kon vanaf daar gelijk beginnen. Al snel loopt de route via de buitenwijken van Ommen, richting de bossen buiten Ommen.

Meer...

Pieterpad : Hardenberg - Ommen (21 Km)

Bosmuisje, de Yoghurt verrassing en stuw bij Junne

16
09
2014

Voor gisteren stond de negende etappe op het programma. Van Hardenberg naar Ommen. Deze etappe heb ik niet alleen gelopen, maar met m'n moeder! Ik reed met m'n auto alvast naar station Ommen. Stapte met m'n dalvrij kaart in de trein naar Hardenberg, waar ik om 10:30 had afgesproken met m'n moeder. Soms werkt een trein vertraging in je voordeel. Door een kleine vertraging in de treindienst, kon ik een treintje eerder pakken. Net voor 10 uur was ik al in Hardenberg. Ook mijn moeder was al vroeger in Hardenberg, dus konden we een half uur eerder starten dan gepland.

Meer...

Pieterpad : Coevorden - Hardenberg (19 km)

Boer Harrie, bewijzering

25
08
2014

Aangezien ik de komende maand, veel moet werken, besloot ik ondanks de slechte vooruitzichten toch maar een etappe te gaan lopen. Coevorden - Hardenberg stond op het programma voor deze zondag!

Omdat ik graag richting mijn auto loop, parkeerde ik mijn auto bij het station in Hardenberg, om vanaf daar met de trein naar het station in Coevorden te reizen, wat toevallig ook het startpunt is van deze etappe.

Meer...

Pieterpad : Sleen - Coevorden (20 km)

Memories

10
08
2014

Eergisteren ben ik van Sleen naar Coevorden gelopen. Op 22-6-2002 heb ik deze etappe ook al eens gelopen. De vorige etappe liep ik ook al eens, maar ik zag weinig herkennings punten. Tijdens deze etappe herkende ik wel het een en ander!

Meer...

Pieterpad : Schoonloo - Sleen (22km)

Oplopen met John

06
08
2014

Gisteren was het tijd voor de etappe no 6. Ik reed met m'n auto naar Sleen, parkeerde deze bij de kerk in Sleen, en nam de bus (Qbuzz lijn 21) richting Schoonloo. De buschauffeur wilde van alles weten over het Pieterpad, en vertelde me over de vele wandelaars die hij her en der vervoerde.

Meer...

Pieterpad : Gasteren - Schoonloo (25km)

Over de heide, langs verlaten sporen

04
08
2014

Het beginpunt op deze zondag was dus Gasteren. Ik reed eerst m'n auto naar Schoonloo (het eindpunt) Dronk koffie bij Cafe restaurant Hegeman, en pakte dus bus van 11:10 richting Assen (Op zondag is er een 2 uur dienstregeling) Vanaf Assen kun je met een klein busje op Zondag richting Gasteren, waar ik even voor 12:00 aan kwam.

Meer...

Pieterpad : Zuidlaren - Gasteren (11 km)

Bed en Breakfast, Wandel weekendje

02
08
2014

Voor dit weekend, heb ik mezelf maar een getrakteerd op een Bed en Breakfast in Drenthe. Dat is wat minder gereis, en wat meer wandelen. Ik heb voor twee nachten een kamer geboekt in Droomhotel 't Heinenhoes in Anderen. Dat bevalt prima tot zover, ik heb een lomp grote kamer, met een prima bed, douche en toilet.

Meer...

Pieterpad : Groningen - Zuidlaren (21km)

Sloten vol met voorn, paarden, koeien en pizza

31
07
2014

Gisteren was het tijd voor etappe no. 3. Deze liep ik samen met Wim. Na een croisantje en koffie in Zwartsluis, reden met mijn auto naar Zuidlaren (het eindpunt) en namen vanaf daar de bus richting Groningen Centraal. (het beginpunt) van deze etappe. Het voordeel daarvan is, dat je naar je auto toeloopt, neer kunt ploffen en rustig naar huis kunt rijden als je aankomt.

Meer...

Pieterpad : van Winsum naar Groningen (18km)

Door weilanden, en langs/over kanalen

29
07
2014

Gisteren starte ik in Winsum, voor de tweede etappe van het Pieterpad. Ik had besloten wat later te vertrekken omdat het voor 12 uur nogal druk is met wandelaars. Ik parkeerde mijn auto weer bij het station in Winsum, en liep vanaf daar naar het startpunt : Herberg de gouden karper.

Meer...

Pieterpad : van Pieterburen naar Winsum (11 km)

En we zijn begonnen

26
07
2014

Een aantal maanden geleden had ik me voorgenomen om het Pieterpad te gaan lopen. Jaren geleden had ik dat ook al eens gedaan, verspreid over 4 jaar, maar deze keer wil het ik sneller doen. Ik las verhalen van mensen die het in een keer gelopen hebben, dan schijn je het in 19 dagen te kunnen lopen. Dat is voor nu geen optie dus... eerst maar eens beginnen met etappe 1.

Meer...

Wandelen Zwartsluis-Hasselt-Genemuiden

Bekend terein..

30
06
2014

Gisteren liep ik een voor mij bekend 'rondje'. Als voorbereiding op mijn Camino in 2009 liep ik dit rondje regelmatig.

De afstand is net beneden de 20km, en de omgeving is prachtig! Vanaf mijn huis liep ik over de brug, langs en over de dijk richting Hasselt. In Hasselt steek ik het water (Brug) over, en loop via de andere kant van het water, richting Genemuiden.

In Genemuiden, kun je dan met de het pontje weer naar de 'goede' kant van het water, en is het nog maar een paar km naar Zwartsluis.

Onderweg zag ik kleine kikkertjes, en hazen in het veld. Het is echt mooi hier. En zo dichtbij waar ik woon.

Wandelen in de weerribben

Soms moet je gewoon beginnen

25
06
2014

Het wandelen was alweer uit me gesleten. Na de Camino in 2009, een paar weekendhike wandelingen in dat zelfde jaar en 2010, was het gewoon weer tijd.

Meer...