Once..

17
09
2010

Ik had em gemist. Ik probeer altijd redelijk te volgen wat voor films er uitkomen, ook in het ' alternatieve'  circuit, maar dit juweeltje was me ontgaan. Once is een Ierse muziek film die al 2006 uit kwam. De film staat te boek als moderne musical, maar ik zou het liever een muziek film noemen. Bij een musical heb je altijd van die scene's dat ze tegen elkaar aan gaan lopen zingen, en dat is hier niet zo. Na het zien van deze film, heb ik een aantal recenties gelezen, en zoals 'vaak' zijn deze te verschillend. Op filmtotaal.nl beschreven ze het mijns inziens het best: Het laatste wat je van een musical verwacht is realisme. In het echte leven barsten mensen nu eenmaal zelden spontaan uit in zang en dans, hoe leuk dat ook zou zijn. Toch is Once dat mythische schepsel: een realistische musical, een film waarin al het gezang en alle muziek natuurlijk en organisch aanvoelt. Het zijn dan ook geen typische musicalliedjes: hier geen bombast, synchroondansen of grootse orkestraties. Het zijn singer-songwriterliedjes, geschreven door hoofdrolspeler Glen Hansard, zanger en gitarist van de band The Frames.

Twijfel je nog ? Op filmtotaal.nl kun je de hele recentie lezen!

Grooveshark

12
09
2010

Afgelopen week in mijn vakantie, attendeerde iemand mij op grooveshark. grooveshark is een online GRATIS muziek dienst, waar je kunt zoeken, naar nummers, playlisten kunt maken, en bekijken van andere gebruikers. Deze muziek kun je dus streaming afspelen, in prima kwaliteit! Je hebt dus overal waar je een internetverbinding hebt, toegang tot miljoenen nummers, en je kunt deze nummers afspelen. Ideaal voor op je werk op of vakantie dus.

Redenen om iets niet te doen...

14
07
2010

En toen was het warm... een weekje zonder hardlopen gaat best. Het is bijna nooit langer dan een week echt warm in ons kikkerlandje. De tweede week kwam, de derde is alweer hier. Ik  ontdekte dat hardlopen bij temperaturen boven de 25 graden erg zwaar is... Op deze en deze sites kwam ik nog wel wat tips tegen, of ik er wat aan had hoor je nog.

Op dit moment heb ik mijn tijd en tempo op de hardloopband in de sportschool opgeschroeft. (Mijn sportschool heeft een koele lucht ventilatortje op de loopband)  Het is best grappig om te zien dat ik in het begin net de 8,5 km/h 10 min. vol kon houden, en nu 13 km/h kan rennen gedurende een minuut of 8.

Toch mis ik het rennen buiten. Zo s'avonds hier door de weilanden, of over de dijk lopen is toch heel lekker. Ik ga het iig van de week weer oppakken, als het echt heel warm is, gaan we gewoon in tempo naar beneden.

Van jogger naar loper

11
04
2010

Het gaat in fase's. Ik had het al gelezen in het artikel van Petra Kruijt in Start to Run. Naast dat je langzaam je conditie opbouwt, ga je ook qua kleding om. Ik ben begonnen als jogger. Dus een oude joggingbroek (eind jaren 90) en een versleten New Balance shirtje, met daaroverheen een sweater.

Wat je wilt voorkomen, is dat je er heel profesioneel uitziet, maar na 3 minuten al aan de beademing moet. Tenminste ik wel.. Het enige waar ik al heel snel achter kwam is dat demping van je schoenen, heel belangrijk is. (Helemaal als je gewicht 3 digits bevat). Maar sinds een tijdje loop ook ik in tights. Dat zit lekker strak om je benen, en loopt veel lekkerder. Ik loop nog wel in oude t-shirts en m'n sweater, maar hee je moet ook niet te snel willen.

Runkeeper Rocks en Evy=lief!

04
04
2010

Aangezien de temperatuur weer redelijk is, en ik eigenlijk ook weer zin had om te gaan lopen, ben ik dus weer begonnen ! Het doel is om voor de zomer 10 km te lopen binnen een uur ! Ik ga dat toch weer doen met Evy... Ik heb het geprobeerd met Renate Wennemars, maar het klikt niet zo tussen Renate mij.. 

Misschien heeft het te maken met het commentaar bij de OS van Erben , of ligt het gewoon aan mij. Ik hoop over een paar weken te beginnen met de 10km Podcasts serie. tot die tijd loop ik nog een aantal lessen van de 5km serie, om er weer een beetje in te komen. Na de reactie van Max, ben ik aan het Googelen geslagen en kwam ik bij de Ipod applicatie van Runkeeper terecht.

Hiermee kan ik Podcasts/Muziek afspelen, en daarnaast word via GPS je route geregistreerd ! Op de homepage van Runkeeper, krijg je een eigen ' space' waar je al je verrichtingen kunt bijhouden compleet met statistieken!

Zondagochtend

07
03
2010

Geen excuus meer om binnen te blijven. De thermometer geeft 2 graden aan (in de schaduw) maar de lucht is blauw, en het ruikt lekker buiten.

Leuk linkje

virtueel vliegtuig spotten!

31
01
2010

Op deze website kun je live de vluchten over Nederland volgen! Het is een beetje hetzelfde als de teletekst aankomst/vertrek vliegtuigjes volgen alleen leuker !

Dropbox

Verschrikkelijk handig

23
01
2010

Download Dropbox, maak gratis een account aan en je krijgt een ruimte op een server toegewezen. Koppel een andere computer in huis aan dezelfde Dropbox, en beheer vanaf twee of meer computers dezelfde bestanden. Je kan er ook voor kiezen om een map te delen met collega's of vrienden. Superhandig. Het enig wat in mijn leve nog ontbreekt is een real life Dropbox :) via : www.charisrooda.nl

Evy vs. Renate

08
01
2010

Ergens na de zomer vorig jaar, ben ik begonnen met hardlopen. Nu heb ik voor zoiets altijd iets motiverends nodig, en via Andrea, van koenenandrea vond ik Evy. Zoals al eerder geschreven, is Evy een Belgische presentatrice, die een hardloop podcast presenteerde, iets dat heel goed hielp bij mij. In December 2009 loop ik vlot 5km achter elkaar, het heeft dus gewerkt. Nu is het me te koud en glad, dus beperk ik me tot het lopen op een loopband. Toch lijkt het me leuk om straks verder te gaan lopen. Er is een vervolg serie van 5 naar 10 km.

Nu is daar ineens Renate Wennemars. Via 'Dutchrunners', heeft ze ook twee series van podcasts gemaakt, om ons te helpen met het hardlopen. Ik snap dat ook best. Erben is gestopt, RTL Travel is al bezet, en  de kinderen zijn groot genoeg om er wat bij te gaan doen. 

Maar dan nu het dilema.. Loop ik met Evy, de schattig pratende belgische, of kies ik voor provincie genote Renate Wennemars ? Keuzes, keuzes...